+36 30 216 1694

Szedd Magad! AKCIÓ

Munkalehetőség!

Július  2-ra virradó éjszaka viharos erejű szél söpört végig több helyütt az országban.  Sajnálatos módon ez érintette is a Veszprém mellett található kajsziültetvényünklet.

Az erős szél hatására, a barackállomány több mint 20-a földre hullott. Ezek között voltak teljesen érett, félig érett és még éppen csak megszíneződött barackok is.

Ez a viharos erejű szél, a megmaradt barackok közel 25 %-át leverte, ezért kérdésessé vált  a megrendelések teljesítése. A július 5-i egész napos esős időben pedig még tovább növelte a veszteséget, s emiatt már a korábbi megrendeléseket is csökkenteni kellett. Részben az étkezési, másrészt pedig a cefrebarack mennyiségét.

Tegnap, július 7-én pedig újabb nagy mennyiségű eső zúdult a barackosra, amely végérvényesen lezárta a 2022-es barackszezont.

Egyelőre a barackosba még bemenni sem lehet a sár miatt, és a barackok, amelyek a földre estek, semmire nem használhatóak, a gombás fertőzés elkerülése végett azonban ezeket nekünk össze kell szedni. A fákon nagyon minimális barack maradt, ezért mindenkit, aki korábban rendelt tőlünk, arra kérjük, hogy próbáljanak meg máshol vásárolni, ahol az időjárási viszonyok jobban kedveztek és a gyümölcs megmaradt.

Miután felbecsülhetetlen, hogy mennyi barackot tudunk még a későbbiekben eladni, ezért arra kérjük Önöket, akik már rendeltek nálunk és eddig nem kapták meg a barackot, hogy egy emailben, vagy sms-ben tájékoztassanak bennünket arról, ha máshol vásároltak már és akkor a rendelési listáról töröljük.

Ha tudunk mégis szedni még valamennyi barackot, akkor terészetesen azt még vásárlóink számára élrtékesítjük a rendelés alapján azzal a kiegészítéssel, hogy a lekvárnak való barack, eg-egy vásárló estén, mennyisége max. 10 kg lehet. Még azonban ez a mennyiség is bizonytalan, tehát célszerű mindekinek máshol is próbálkoznia, érdeklődni.

Miután 2018-ban, 2020-ban 100%-os, 2021-ben 80%-os, 2022-ben 60%-os fagykárunk volt, amit fokozott még ebben az évben a fent említett időjárás okozta kár, elgondolkodtat bennünket, hogy érdemes-e, szabad-e, a kajszitermesztést folytatnuk?  Vásárlóink sok esetben sokallják a 2 gombóc fagylalt árát 1 kg barackért, s ez számunkra megdöbbentő és szomorú, mert ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, milyen fárasztó és kockázatos és drága, nagyüzemi kajsziültetvényt fenntartani. 

Nem segíti a termelőket az sem, hogy egész Európában, hazánkban a legmagasabbak a zöldség-gyümölcs termékek Áfája. Ez további jelentős hátrányt jelent a piacon.

https://fruitveb.hu/europai-afa-korkep-kulonos-tekintettel-a-zoldsegek-es-gyumolcsok-afa-kulcsaira/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=2-heti-hirlevel

 

Európai ÁFA-körkép, különös tekintettel a zöldségek és gyümölcsök ÁFA-kulcsaira

2022-01-14

{C}{C}{C}{C}