+36 30 216 1694

Szedd Magad! AKCIÓ

Munkalehetőség!

2021 Ismét fagykár!

 

Hazánkban sajnos már szinte menetrendszerűen érik a kajszibarackültetvényeket a téli és tavaszi fagyok, melyek komoly, akár 100%-os terméskiesést okozhatnak. Esetenként csupán egy éjszaka elegendő ahhoz, hogy a termés jelentős része károsodjon, elpusztuljon.

Az idei évben, március 21-re virradóra -6,5 °C, április 9-re virradóra pedig -4,5 °C-os fagyok voltak. Ennek következtében ültetvényünkben a legkésőbb érő Pannónia fajtán kívül minden más fajta szinte teljes mértékben elfagyott. Ebből adódóan arra lehet számítani, hogy július közepétől lesz akkora kínálatunk, hogy nagyobb biztonsággal tudjuk a vásárlói igényeket kiszolgálni. A jelentősen csökkent kínálat miatt azonban érdemes már korábban bejelentkezni és előzetes rendelést leadni, ahogyan ez a korábbi években is történt. Ezáltal mi is könnyebben tudjuk felmérni és beütemezni a rendelési igényeket, illetve kiszolgálni a vásárlókat.

Vásárlási lehetőség, nyitvatartás, előrendelés

A fagy ellenére minimális mennyiségű barack várható a Magyar kajszi és a Bíbor kajszi fajtákból  is, de ezekre nem tudunk előrendelést felvenni, mert nagyon bizonytalan, hogy mennyit tudunk majd megszedni belőlük. Az árusításkor ezeknél a fajtáknál ideiglenes nyitvatartást alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy amennyit egy adott alakalommal meg tudunk szedni, azt azonnal eladjuk és csak addig tudunk nyitva tartani, ameddig a készlet kitart.

Előreláthatóan július közepétől (Pannóni érési ideje alatt) a nyitvatartás a terveink szerint a következőképpen alakul:

Hétfő-Péntek: 8-17-ig

Szombat-Vasárnap: 8-12-ig

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy a nyitvatartás időpontja változhat az aznapi készlet függvényében, ez főként a délutáni nyitvatartást befolyásolhatja.

Rossz idő (eső), illetve készlethiány esetén zárva leszünk. Ilyen esetben érdemes a megadott telefonszámokon érdeklődni az újbóli nyitás idejéről, vagy figyeljék a honlapon a friss információkat.

Tel. számok:

30/2161694, ill. 70/2109992

A cefre barackkal kapcsolatban mindenképpen érdemes tudni, hogy csak előzetes bejelentés után tudunk rendeléseket felvenni, illetve az igény bejelentése még nem garancia arra, hogy ki is tudunk mindenkit szolgálni. Ismételten kérünk mindenkit, hogy a rendelés esetén gondoljanak arra, hogy mások is szeretnének vásárolni, ezért azt javasoljuk, hogy adjanak meg egy maximum és egy minimum igényt!

Tervben van, hogy a cefre barack esetén, ebben az évben is lehetőséget biztosítunk "Szedd magad akció"- ra. Ennek idejéről és a részleteiről a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni, amely a www.budaybarack.hu weboldalon, az Aktuális menüpontban lesz elérhető. A rendelési lapon azonban már most is van lehetőség arra, hogy az ilyen igényüket feltüntessék.

A várható árakról, a rendelési lapon is tájékozódhatnak.

Az étkezési barack ára, a mindenkori piaci ár lesz, azonban fajta és méret függvényében ezek valamelyest eltérhetnek.

A cefre barack esetén a következő árakkal kell számolni.

Cefre maggal, szedd magad akcióban: 280 Ft/kg

Saját szedésnél igény esetén a magozás költsége: 90 Ft/kg (ha a kapacitásunk lehetővé teszi)

Cefre maggal: 360 Ft/kg

Cefre mag nélkül: 450 Ft/kg

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a cefrének szánt hordóikat névvel és telefonszámmal ellátva hozzák majd a megbeszélt időpontra a gyümölcsösbe!