+36 30 216 1694

Szedd Magad! AKCIÓ

Munkalehetőség!

 Keresünk barackszedő munkásokat a veszprémi, illetve szentkirályszabadjai kajszibarack ültetvényünkben, ezen településtől számított 20 km-es körzeten belül.

Várjuk mindazokat, akik napi (nem kötelezően minden nap) min. 4 órát az ültetvényben tudnak dolgozni. Várunk diákokat, gyesen, vagy gyeden lévő anyukákat, váltóműszakban dolgozó személyeket, akik a szabad idejükből pár órai munkával növelni szeretnék havi jövedelmüket. 

Tervezett munkarend:

 1. Reggel 6 -12 óráig,
 2. Reggel 6 -10 óráig
 3. Délelőtt 9 -13 óráig
 4. Egyedi délelőtti munkarend (indokolt esetben)
 5. Délután 16,30-20,30 óráig (amennyiben szükség lesz a délutáni szedésre)
 6. Délután más időpont

Akik a munkahelyükön váltott műszakban (06-14-ig, 14-22-ig, illetve 22-06 óráig) dolgoznak, és mégis szeretnének ebben a munkában részt venni, akkor egyedi elbírálás alapján a munkaidőbeosztás, az itt felsoroltaktól eltérő is lehet számukra. 

Kérem, hogy amennyiben szeretnének a munkában részt venni, akkor a következő okmányokat kell majd magukkal hozni:

 1. Személyi igazolvány
 2. Lakcímkártya
 3. Adóazonosító kártya
 4. TAJ, (TB) kártya

Miután élelmiszerrel fognak dolgozni, ezért nagyon fontos, hogy csak olyan személyek jelentkezzenek, akiknek nincs semmiféle olyan, elsősorban fertőző betegsége, ami a munkavégzést lehetetlenné tenné. Erről való tájékoztatás, mindenkinek a saját kötelessége.

Feladat és munkarend

 1. A reggel 6-kor kezdő csapat, a munkahelyre érkezik legkésőbb 05.45 órára, ahol kitöltik a munkavállalási lapokat
 2. Ezt követően megkezdődik a szállítójárművekre történő ládák, vödrök és egyéb szükséges eszközök felpakolása
 3. 6.00 órakor a szedők, vezetőikkel elindulnak az aznapra szedésre kijelölt területre, ahol egy rövid eligazítás után megkezdik a munkát. Elsőként azt éjszaka folyamán lehullott barackot szedik össze cefrének, majd egy adott terület átfésülése után, megkezdik a fáról, a friss fogyasztású gyümölcs szedését, az előírásoknak megfelelően.
 4. Reggeli szünet (esetenként két turnusban, ha szükséges) 8.30-9- óráig
 5. Szedés folytatása 9-12 óráig. Ha az időjárási körülmények olyanok, hogy a gyümölcs gyorsan hullik, akkor 12-13 között még egy cefregyűjtésre is sor kerülhet.

 

Délutáni munkarend:

 1. 16.15 –kor megérkeznek a szedők a gyümölcsösbe.
 2. A reggeli menetrendnek megfelelően felpakolják a ládákat, vödröket, majd a szedés helyére mennek. Amennyiben szükséges, akkor ők is a cefre összeszedésével kezdenek, majd ezt követően fogják a fáról a friss, étkezési gyümölcsöt szedni.
 3. 16,30 – 20,30 között történik a szedés
 4. A délutáni szedési időszak alatt egyszer, egy 20 perces szünetet tarthatnak

A szedés előre láthatóan 20 óra 30 percig tart, de ha a megfelelően érett barackot előbb meg tudjuk szedni, akkor a munkaidő is lerövidülhet.  Ugyanakkor indokolt esetben, ha azt valamiért meg kell hosszabbítani pl. egy nagyobb szállítmányt kell megpakolni és a tervezett munkaidő végéig még  nem sikerült megszedni a szükséges mennyiséget, akkor egy fél órával, 21 óráig, kitolódhat a munkaidő.

Teljesítmény alapú munkabér:

A szedési teljesítmény mérése,  a munkások által megszedett rekeszekben levő barack súlya és minősége alapján történik.  Lehetőséget biztosítunk 4-6 fős csoportok kialakítására. Ennek célja, amennyiben több ember egy helyről érkezik, és együtt szeretnének dolgozni, akkor erre legyen lehetőségük.  Így a munkamegosztás is jobban tervezhető számukra. Ugyanakkor egy sor megszedéséhez, minimálisan 2 főre szükség van,  a hatékonyabb munkavégzés miatt.

A gyümölcsszedés menete:

A fák jobb és baloldalán haladva kell a gyümölcsöt elsőként a fa alól felszedni, válogatni, majd a cefrés hordókba beleönteni. Amikor a fák alján már nem található barack, akkor kerülhet sor a fákról való szedésre. Ilyenkor szükség lehet arra is, hogy az egyik munkás lehúzza az ágat, mert az érett gyümölcs, már túlságosan magasan helyezkedik el ahhoz képest, hogy a föld állva, azt el lehessen érni,  és egyben a másik kezével tartja a vödröt,  addig a másik dolgozó mindkét kezével tudja szedni a gyümölcsöt és a vödörbe tudja rakni. Amikor a vödrök megtelnek, akkor a gyümölcsöt óvatosan a rekeszekbe kell átrakni , figyelve arra, hogy a gyümölcsök lehetőleg ne ütődjenek erősen egymáshoz, illetve a láda aljához, vagy oldalához. Ellenkező esetben, az ilyen helyeken, a gyümölcsökön rövid időn belül barnás elszíneződés alakul ki, ami csökkenti az esztétikai értékét és ezáltal az árát is negatív irányban befolyásolhatja.

Amikor a rekeszek megteltek, akkor azokat ki kell vinni a sorok szélére, vagy egy erre a kijelölt helyre,  ahonnan a szállítással foglalkozó munkás felírja ládák számát, illetve összes súlyát, és behozzák a válogató, értékesítő helyre.

Itt elkülönítve történik a válogatás és osztályozás, és ennek alapján tudjuk majd a mennyiséget és minőséget figyelembe véve, meghatározni egyes csoportok végleges munkabérét.

Munkavállalói adatlap letöltése

A kitöltött adatlapot: budaycsaba@hotmail.com - email címre kérem elküldeni!