+36 30 216 1694

Szedd Magad! AKCIÓ

Munkalehetőség!

Szedd magad!

Sok vásárlónk korábbi kérésének engedve, 2019-ben ismét lehetőséget biztosítunk a saját célra történő lekvár, illetve cefre alapanyag megszedésére.

Annak érdekében, hogy ezt tervszerűen tudjuk megvalósítani és ne fordulhasson elő, hogy sokan hiába jöjjenek, mert az éppen megfelelően megérett gyümölcs elfogyott, vagy pedig, ha annyi vásárló érkezik egy adott időpontban, hogy nem tudjuk megfelelő módon elkülönített területet biztosítani a szedők számára, ezért bizonyos szabályokat be kell tartani.

Általános szabályok:

A Szedd magad!  akció keretén belül,  az autókat a gyümölcsösben a kerítésen belül hagyhatják, de a sorok közé azokkal nem mehetnek be!

Amennyiben saját ládákat, kosarakat hoznak, azokat az autóban kell hagyni, mi fogunk ládákat biztosítani a szedéshez. A szedés befejeztével és az árú lemérése és ellenértékének kifizetése után, átrakhatják, önthetik a saját edényeikbe. Amennyiben nincs saját szállítási eszközük, ládájuk, akkor mi biztosítunk ilyet, minimális (150 Ft/db) betéti díj ellenében.

Ezt követően egy kísérővel elindulnak arra a helyre, ahol önöknek ki lesz jelölve a szedésre alkalmas rész.

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy amennyiben étkezési barackot szednek, akkor a közben lehullott és számukra nem megfelelő minőségű barackot, egy helyre a fa alá szíveskedjenek összeszedni.

Akik cefre barackot szednek, azoknak csak a fa aljáról szedhetik fel a gyümölcsöt.  Ebben az esetben is, amire nincs szükségük, vagy amely nem alkalmas cefrekészítésre, azt szintén a fa tövébe kell  egy helyre összerakni és azt majd mi elszállítjuk onnan.

Célszerű előre bejelentkezni és időpontot kérni a szedésre.  Ebben az esetben  tervezni lehet, a szedés időpontját. Kérjük, hogy a mellékelt adatlapot szíveskedjenek kitölteni és azt részünkre visszaküldeni, hogy a sorrendiséget, illetve a szedési időpontot, lehetőség szerint igényeiknek megfelelően tudjuk elkészíteni.

A szedés menete:

1.)  Lehetőség szerint min. 1 nappal a szedés előtt, kiértesítjük a  jelentkezőket a szedés pontos idejéről. Akik a jelentkezési lapon bejelölték, hogy bármikor el tudnak jönni hozzánk megszedni a gyümölcsöt, 1-2 órán belül, ha felhívjuk őket, akkor náluk ez értelemszerűen bármilyen értesítési időpontot is jelenthet.  Így szervezés, barackérés szempontjából nagyobb a mozgásterünk és előbbre is kerülhetnek a sorban.

3.)  Megérkezés a gyümölcsösbe, leparkolás az erre a célra kijelölt helyre.  (Autókkal nem lehet a sorok közé beállni !)

4.)  Be kell jelentkezni az elárusítóhelyen lévő személynél, ahol felveszik majd a szükséges adatokat.

(Autó rendszámát, a szedő nevét, címét, telefonszámát. Ezeket az adatokat a távozás után töröljük a rendszerből)

5.)  Az árusításnál levő alkalmazott kijelöli és megmutatja egy nagy méretű térképen, hogy melyik sorban és a sor melyik részén szedhetik majd a gyümölcsöt.  

6.) Az alkalmazottól, kapnak vödröt, illetve jelölt ládákat, melyekbe majd megszedhetik a barackot.   

Ezt követően odavezeti Önöket a szedésre kijelölt sorba, illetve területre, ahol lerakhatják a ládáikat,

7.)  Az étkezési gyümölcs szedésének menete.

Mielőtt  a szedésre kijelölt részen a fákról megkezdenék a gyümölcs szedését és ládákba rakását, kérjük, hogy az esetlegesen a fa alatt található barackot a fa tövéhez szíveskedjenek összerakni, mert azt még majd szeretnénk cefre céljára, amennyiben alkalmas rá, felhasználni. Továbbá, ha beletapossák a földbe, vagy a fűbe, az egy-két nap múlva már fertőzésveszélyt jelent,  a többi gyümölcsre, de magára a fára is, ezért ennek megakadályozása végett, kérjük ezt a felhívást betartani! Ellenőrizni fogjuk és addig nem vitethetik ki a megszedett gyümölcsöt, amíg a fák alja nem lesz felszedve.  A szedés közben pedig ügyelni kell arra, hogy ágakat ne törjenek le, és a fára felmászni nem szabad! Áglehúzó kampót, szedőlétrát, korlátozott számban kérhetnek, ami megkönnyíti a szedés folyamatát. Ami gyümölcs munka közben leesett és nem pakolják be, akkor azokat a fák alá, a fa törzséhez egy kupacba kérjük összeszedni, hogy a szállítójárművek ne tapossák bele a földbe.

8.) A cefre barack szedésének menete

Csak a kijelölt helyen, és csak a földről lehet a cefrének való barackot szedni, a hozott szállító-tároló edényben. A fák alól minden barackot össze kell szedni, amire nincs szükségük, azt a fák törzséhez egy kupacba be kell rakni!

9.) A szedés befejezése

Amikor készen vannak a munkával, akkor jelzik az ott tartózkodó alkalmazottunknak, vagy az elárusítóhelyen lévő személynek, hogy szállítassa ki a ládákat az elárusítóhelyhez lemérésre. Ott megmérik, majd a fizetés után,nyugtát, vagy számlát kapnak, igény szerint.

10.) Fizetés módja

Fizetni, csak készpénzben és forintban tudnak. Kérjük, hogy ennek tudatában, készüljenek és jöjjenek hozzánk vásárolni! Amennyiben számlát szeretnének kérni, akkor azt időben jelezzék az elárusítóhelyen levő alkalmazottunknak, hogy ne kezdje el véletlenül addig már, a nyugta kiállítását..

11.) Bepakolás és távozás

A fizetést követően a megszedett gyümölcsöt az autójukhoz vihetik, ott átpakolhatják a saját edényeikbe, a mi ládáinkat visszaadják, majd elhagyhatják az ültetvény területét.

„Szedd Magad!” kajszibarack akció tájékoztatója

Jelentkezési űrlap letöltése.

A kitöltött űrlapot: budaycsaba@hotmail.com - email címre kérem elküldeni!