+36 30 216 1694

Szedd Magad! AKCIÓ

Munkalehetőség!

Üdvözöljük Önöket

 

Dr. Buday Katalin, rer.nat., természettudámonyok doktora, bio- és élelmiszermérnök, Balogh Judit kertészmérnök, és Buday Csaba kajszitermesztő honlapján.

A Balaton-felvidéken, Veszprém és Szentkirályszabadja között sárgabarack termesztésével, értékesítésével és feldolgozásával foglalkozunk, már több évtizede.

Fő célunk ellátni a vásárlókat, jó minőségű, magas beltartalmi értékekkel rendelkező igazán mutatós, széles fajtaválasztékú kajszibarackkal, amely segít az egészségünk megőrzésében is.

Kiváló minőségű, jó ízű magyar fajták felhasználásával biztosítjuk vásárlóink számára a lekvárhoz, vagy a barackpálinkához szükséges alapanyagokat. Emellett azonban a választék bővítése és az érési időszak megnyújtása érdekében több korai – főleg külföldi – fajtákat is telepítettünk. Ezen fajták a friss, étkezési  gyümölcs kategóriában jelentenek választékbővítést. Lekvárok és dzsemek készítéséhez továbbra is a klasszikus magyar fajtákat javasoljuk, kiváló beltartalmi értékeik, jellegzetesen finom ízük, illatuk miatt.
Kész termékeink között ezért elsősorban a lekvárok, dzsemek szerepelnek, külön hangsúlyt fektetve a cukorbetegekre, illetve az olyan családokra, személyekre, ahol az egészséges táplálkozás részeként alacsony cukortartalmú, de mégis ízletes igazi gyümölcslekvárt szeretnének fogyasztani.

Fajtáink érési ideje - általában - június 20-augusztus 05 közötti időre tehető. Évjárattól függően ezen időszak körül várjuk a kedves vásárlókat a helyszínen szép és ízletes barackkal.

 Az általunk forgalmazott sárgabarack fajták között mindenki megtalálja az étkezési, befőzési és pálinkának való kiváló minőségű gyümölcsöt, amely sokrétű felhasználását jótékony hatásának és egyedi, zamatának köszönheti.

Vajon a szomszédos országok miért a mi barackunkkal javítják fel ívólevüket, tartósított készítményeiket? Hazánk termőhelyi adottsága, megfelelő szaktudással és a szakma szeretetével együtt valódi zamatos, lédús, ízgazdag barackot produkál.

Honlapunkon ültetvényünk bemutatásán kívül szeretnénk hasznos információkkal is szolgálni. Közzétesszük a számunkra preferált faiskolákat, növényvédelmi munkáink jellemzőit, és néhány hasznos linket, ha valaki hobbi szinten felül (vagy inkább: túl) szeretne mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozni.

A gyümölcsös pontos helye: Veszprém és Szentkirályszabadja között, a veszprémi körgyűrűt elhagyva 1,8 km-re Szentkirályszabadja, illetve Balatonalmádi irányába haladva,  a főút jobb oldalán található. 

                                                                 

 

       

Kajszibarackkal az egészségért !